Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

НАП проверява фирмите на Пеевски

Delqn_Peevski5

Националната агенция за приходите е започнала проверка на фирми, свързани с депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски, потвърдиха пред bTV от приходната агенция.

Проверката е по инициатива на НАП, като ще бъде установен произходът на средствата на няколко дружества, сред които е „НСН Инвестмънт”. В тази фирма Пеевски получи 90-процентов дял от майка си Ирена Кръстева през август м.г. След това тя купи “Табако инвестмънт”, заедно с неговия 5-процентов дял в “Булгартабак холдинг”, а през ноември увеличи капитала си с 1 млн. лева.

В началото на януари 2016 г. „НСН Инверстмънт” купи най-големия дял във веригата магазини за техника „Техномаркет”, а в края на същия месец придоби и фалиралия торов завод „Химко” във Враца. Освен това, „Българска медийна компания” (в която депутатът има 50-процентово участие) купи нова сграда за „Канал 3”.

Вчера в турски проправителствени медии се появи информация, че на Делян Пеевски и почетният председател на ДПС Ахмед Доган е забранено да влизат в южната ни съседка. В публикация на в.”Стар” медийният бос беше наречен “проруски олигарх” и “император на нелегалните цигари”.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

НАП проверява фирмите на Пеевски

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×