Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Министър Бъчварова похвали благоевградската дирекция за постигнатите резултати

МВР
© МВР

Министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов присъстваха на годишния отчет на ОДМВР-Благоевград. “Положените професионални усилия са очевидни, за това говорят и отчетените резултати”, заяви министър Бъчварова по време на годишния отчет на дирекцията. Тя посочи, че един от приоритетите, заложени от ръководството на МВР, е противодействието на конвенционалната престъпност – работа, която изисква постоянни усилия и още по-добра организация. Вътрешният министър акцентира и върху предизвикателствата, пред които МВР и страната ни са изправени – миграционният натиск и заплахата от радикализация и тероризъм. Положителна оценка за работата на ОДМВР-Благоевград и постигнатите резултати изказа и главен комисар Георги Костов. Той подчерта, че успехът е плод на професионализма на служителите и тяхната дисциплина. „Считам, че с нашата дейност сме повишили доверието в МВР”, заяви още той. Пред състава на дирекцията бяха разяснени и целите на предстоящите структурни промени, които да доведат до по-успешни резултати в борбата с престъпността.

На годишния отчет на дирекцията присъства и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който благодари на служителите за доброто взаимодействие и изрази увереност, че изграждането на видеонаблюдение ще допринесе за постигане на по-високи резултати в съвместната борба с престъпността. Старши комисар Росен Танушев – директор на ОДМВР-Благоевград отчете, че през изминалата година са предприети и реализирани комплекс от мерки по изпълнение дейностите по приоритетите и програмите на МВР, които значително са подобрили работата на дирекцията по всички направления и са допринесли за постигнатите високи резултати.

Регистрирани са 3 750 престъпления, като по криминална линия те са 3361, а по икономическа – 389. Въпреки усложнената оперативна обстановка през 2015 година, ОДМВР-Благоевград е постигнала значително добри резултати в разкриваемостта на престъпленията. Процентът на разкриваемост е 50,03%, което е с 8 пункта над средното ниво за страната. С този процент областната дирекция се нарежда на 13 място в страната. В сравнение с 2014 година процентът на разкриваемост е увеличен с 11 пункта.

За 2015г. са иззети 1 379 207 къса цигари без бандерол и 575,052 кг нарязан тютюн, се отбелязва още в отчета. Противодействието на престъпленията с наркотици, ограничаване разпространението на наркотични вещества, както и противодействие на отглеждането на наркокултури е специфичен приоритет в дейността на дирекцията, посочи ст.комисар Танушев. През отчетния период са постигнати добри резултати: субстанции амфетамин –302,78 г., амфетамин-таблетки – 162 , кокаин – 458г, канабис-суха маса – 82,898 кг и канабис-стръкове – 5 426 стръка.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Министър Бъчварова похвали благоевградската дирекция за постигнатите резултати

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×