Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

ЕС даде 3 месеца на Гърция за границите

Tags: ldquordquo

Drapeaux europeens devant le Berlaymont

Европейският съюз официално започна в петък процедура, с която на властите в Гърция се дават три месеца да овладеят контрола над границите си. В противен случай временно може да бъде замразено членството на страната в Шенген, информира “Стандарт”.

Решението на Съвета на министрите на финансите от ЕС е било прието въпреки съпротивата на Атина. С него се отправят 50 препоръки за затягане на граничните проверки. Но както броят, така и характерът им са такива, че изглежда невъзможно прилагането им в отредения срок, коментира “Ройтерс”.ДПА отбелязва, позовавайки се на източници от ЕС, че гръцкото правителство е гласувало против решението, а Кипър и България са се въздържали.

Ако Гърция не изпълни предписанието, може да последва връщане на граничния контрол от останалите страни членки на Шенгенското споразумение. Тъй като Гърция няма сухопътна граница с други шенгенски държави, това ще означава проверки по летищата и пристанищата.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

ЕС даде 3 месеца на Гърция за границите

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×