Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

МВнР предупреди пътуващите към Гърция за усложнения заради протестите

greece_flag2

На цялата територия на Гърция продължават протестните действия на земеделските производители, съобщиха от Министерство на външните работи. Северна Гърция е силно засегната, като гръцките ГКПП са блокирани, но при приблизително спазван засега режим на пропускане.

Остават блокирани в различни периоди на денонощието и основни транспортни връзки в цялата страна, вкл. континентална Гърция, Пелопонес, о-в Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина. Протестиращите фермери снемат блокадата на прохода Темпи (магистрала Атина – Солун) до 12.00 ч. на 12.02, за да могат да се придвижат участниците със земеделска техника и включат в протестните действия в центъра на Атина, планирани за 12 февруари. Очаква се придвижване по основни пътни артерии на големи количества селскостопански машини.

Не се очертава облекчаване на пътната и вътрешна обстановка и в дните след 12 февруари, когато страната, особено столицата Атина, ще бъде обхваната от нова обща стачка, блокади на пътища и протести.

МВнР препоръчва на българските граждани на цялата територия на страната да избягват места с масови обществени мероприятия като митинги и шествия. Пътуването да се съобразява с пътно-транспортната обстановка и усложненията в трафика. Транспортните фирми и пътуващите с леки автомобили при планиране на пътувания да следят актуалната обстановка, във връзка с очакванията, освен ГКПП, да бъдат блокирани и входните пътни артерии в големите градове и да се предизвикат големи задръствания – както в големите градове, така и на пътни възли извън тях. При възможност, да се избягват и да не предприемат рискови пътувания с МПС.

При възникване на инциденти следва стриктно да се изпълняват указанията на органите на реда.
При необходимост, съдействие може да бъде потърсено от посолство на Република България в АтинаThis post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

МВнР предупреди пътуващите към Гърция за усложнения заради протестите

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×