Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Вербуват избиратели в Петричко с евтини дърва

durvesina_durva_otoplenie_ogrev

Мотивират избирателите в Петричко с дърва за огрев, алармираха от кметствата в селата в подножието на Беласица и Огражден. Представители БСП и други опозиционни партии в Петрич, възнамеряват да сезират Районната избирателна комисия в Благоевград, с настояване да се проверят съставени вече списъци с имена на потенциални избиратели. От централата на социалистите в южния град са готови са да посочат и конкретни лица, нарушаващи Избирателния закон.

Партийни активисти, близки до управляващите, както и ръководители в петричкото лесничейство, дават позволително за евтини дърва срещу контролирано гласуване на президентския вот.

Предизборно са отнети правата на служителите в горските стопанства да издават разрешителни за добив на дърва. Това става само с парафа на директорите, които са зависими от политическата сила, поставила ги на тези постове, заявиха от БСП-Петрич.

За този отоплителен сезон в района на планините Огражден и Беласица са отпуснати едва 2000 кубика, които са на цена 18 лева. Ограничението е до 5 кубика на домакинство. От възможност за евтино отопление реално ще се възползват едва 400 души, а желаещите са в пъти повече, коментираха от селските райони.

“Единствено на избрани фирми се предоставят обекти, по-близо до населените места. Огромна част от добива в целия район е за износ в Гърция, което оскъпява цената на кубик дърва, която варира от 650 до 800 лева. Колко семейства могат да закупят на тази цена”, питат от БСП./Enovina.bgThis post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Вербуват избиратели в Петричко с евтини дърва

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×