Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

По 10 гръцки фирми на ден се изнасят към България

work_rabota_office

По над 10 фирми, напускат всеки ден района на Еврос, става ясно от данните изнесени официално от гръцкото посолство в София. Някои от тях фиктивно, но повече съвсем реално изнасят дейността си в България, пише “Български новини”.

Според информация на търговския отдел на посолството, регистрираните и активни фирми с гръцко участие през първото тримесечие на 2016 са около 15 000, в сравнение с 13 500 в края на 2015 г. и 9000 през 2013 г. Въпреки че посолството се опитва да оправдае неоправдаемото посочва в доклада, че става дума за малки фирми в по-голямата част. Изчезването на дрения бизнес, разбира се, е хладно оръжие във вече болната гръцка икономика.

От своя страна, правителството в последните месеци заплашва, че ще издири и санкционира „фиктивните фирми“ в България, но всички, които са запознати със закона в рамките на ЕС знаят, че това е невъзможно, тъй като тези фирми в България са легитимни и в Европейския съюз също, коментират гръцки медии.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

По 10 гръцки фирми на ден се изнасят към България

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×