Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Χαρίτσης: Ο λαός έκανε τεράστιο βήμα πολιτικής αλλαγής στα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Χαρίτσης: Ο λαός έκανε τεράστιο βήμα πολιτικής αλλαγής στα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Και λίγη αριστερή προπαγάνδα απο μια έγκυρη πηγή τους:

«Στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός έκανε ένα τεράστιο βήμα πολιτικής αλλαγής, πρωτοφανές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ενισχυμένη την εικόνα της διεθνώς, με μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, με δημοκρατικές θεσμικές τομές και επαναφορά της ελπίδας και της αυτοπεποίθησης στην κοινωνία».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε εκδήλωση για τις αλλαγές που φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ιστορική κίνηση με μεγάλη συμβολική αξία αλλά και ουσιαστική υλική αξία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους» καθώς, όπως είπε, είναι «η πιο εμβληματική πράξη της κυβέρνησης σε ότι αφορά το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε σε αυτό που ονομάζουμε δίκαιη ανάπτυξη, με τις δυνάμεις της εργασίας στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας».

Για την έξοδο στις αγορές, σημείωσε ότι «παρά τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τρόμαζε τις αγορές, η άντληση 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,6% δείχνει ότι στην ελληνική οικονομία έχει επέλθει η κανονικότητα και η χώρα στέκεται μόνη στα πόδια της».

Σε ό,τι αφορά τις βασικές αλλαγές που φέρνει ο Κλεισθένης, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε τη νέα κατηγοριοποίηση των δήμων με επιπλέον κριτήρια πέρα από τον πληθυσμό (νησιωτικότητα, ορεινότητα, έκταση, ανεργία κλπ) και την πιο δίκαιη κατανομή των ΚΑΠ, την καθιέρωση της απλής αναλογικής και της δημιουργικής λευκής ψήφου, την αναμόρφωση, τον εξορθολογισμό και το δημοκρατικό έλεγχο στις διαδικασίες ψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, αλλά και την υποχρεωτική ποσόστωση (τουλάχιστον 40%) στους συνδυασμούς υποψηφίων για κάθε φύλο.

Ειδικότερα, για την ενδοδημοτική αποκέντρωση, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η ανάδειξη των αρχών των κοινοτήτων αποσυνδέεται από τα δημοτικά ψηφοδέλτια και γίνεται με ξεχωριστή κάλπη.

Στις κοινότητες με πληθυσμό έως 300 κατοίκους εισάγεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή του προέδρου της κοινότητας.
Στις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων εκλέγονται συμβούλια κοινότητας, με απλή αναλογική και ψηφοδέλτια συνδυασμών.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας εκλέγεται από το συμβούλιο, μεταξύ των επικεφαλής των δύο πρώτων σε ψήφους συνδυασμών.

Ενισχύονται λελογισμένα οι αρμοδιότητες των κοινοτήτων καθώς θα αποφασίζουν για την αξιοποίηση ενός ποσοστού των επενδυτικών πόρων του δήμου που θα τους αναλογεί, προκειμένου να προωθήσουν τις δράσεις/έργα που οι τοπικές κοινωνίες επιλέγουν για την κοινότητα.

Ταυτόχρονα, με τον «Κλεισθένη», ο έλεγχος νομιμότητας αποσπάται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης), ενισχύονται οι Αναπτυξιακές δυνατότητες των ΟΤΑ και συγκροτούνται για πρώτη φορά στη χώρα Διυπουργικές Επιτροπές Ανακαθορισμού Αρμοδιοτήτων και Διαδικασιών και Επιτροπή Συντονισμού και Ελέγχου Εποπτείας ΟΤΑ, για την ποιοτική αναβάθμιση και την ομογενοποίηση των όρων ελέγχου νομιμότητας.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η στήριξη της ΤΑ είναι κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης και γι αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια.Με αύξηση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ για το 2018 και 2019, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια.Με Χιλιάδες στοχευμένες, νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στους ΟΤΑ, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την άρση της εργασιακής ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων.

Και οι προσλήψεις αυτές γίνονται εφικτές γιατί καταφέραμε να επαναφέρουμε τον κανόνα 1/1, ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιμένει στο «πάγωμα» των προσλήψεων και στην επαναφορά του κανόνα 1/5.

Με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ο «ΦιλόΔημος». Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στους ΟΤΑ μέσα σε λίγους μήνες, από το καλοκαίρι του 2018 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, για έργα στην ύδρευση & αποχέτευση, τις κτιριακές υποδομές και την αγροτική οδοποιία.This post first appeared on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ, please read the originial post: here

Share the post

Χαρίτσης: Ο λαός έκανε τεράστιο βήμα πολιτικής αλλαγής στα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ!!!!

×

Subscribe to ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×