Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nέα θεωρία για την δολοφονία του Τ.Κένεντι: Τον σκότωσε η Τζάκι! - 55 χρόνια μετά ψάχνουν τον πραγματικό δολοφόνο

Nέα θεωρία για την δολοφονία του Τ.Κένεντι: Τον σκότωσε η Τζάκι! - 55 χρόνια μετά ψάχνουν τον πραγματικό δολοφόνο

Πενήντα πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του Τ.Κένεντι σχεδόν κανένας στον πλανήτη δεν πιστεύει ότι τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον σκότωσε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.

Άλλωστε οι βαλλιστικές δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Γουόρεν, ο Όσβαλντ πυροβόλησε τον Κένεντι τρεις φορές από το παράθυρο της σχολικής βιβλιοθήκης όπου εργαζόταν. Ωστόσο πολλοί Αμερικανοί πολίτες αμφισβητούν το συμπέρασμα αυτό. Την άποψη ενισχύει και η αρμόδια επιτροπή που ερεύνησε τη δολοφονία, η οποία υποστήριξε το 1978 ότι ο Κένεντι υπήρξε θύμα συνωμοσίας

Μια πιθανή απάντηση ίσως βρίσκεται στο κατά πόσον ο σκοπευτής του 6ου ορόφου ήταν ο μόνος που πυροβόλησε, γιατί αν δεν ήταν μόνος η επίσημη εκδοχή καταρρέει. Πολλοί επισημαίνουν ότι το όπλο του εγκλήματος δεν είχε τη δυνατότητα να πυροβολήσει τρεις φορές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, καθώς η επαναφορά του κλείστρου δεν ήταν αυτόματη, το στόχαστρο ήταν απλοϊκό και η απόσταση από έναν μικρό και κινούμενο στόχο, όπως το κεφάλι του προέδρου, μεγάλη

Παράλληλα επισημαίνουν ότι μία από τις σφαίρες έπληξε τον Κένεντι από μπροστά, όχι από την κατεύθυνση του κτιρίου αλλά από έναν αντικρυστό λοφίσκο. Οι σκοπευτές του FBI κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το "ελάχιστο χρονικό διάστημα για δύο διαδοχικές εύστοχες βολές με το συγκεκριμένο τουφέκι είναι περίπου 2.25 δευτερόλεπτα".

Ήταν 22 Νοεμβρίου του 1963 και ώρα 12.30 (τοπική ώρα), όταν ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι έπεφτε νεκρός στην αγκαλιά της Τζάκι στο πίσω κάθισμα της καμπριολέ Cadillac από τις σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας. Το κρανίο του σχεδόν διαλύθηκε από το χτύπημα και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος όπως διαπιστώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Πάρκλαντ Μεμόριαλ, όπου μεταφέρθηκε.

Στιγμιότυπο από την κηδεία του JFK

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποκλειστικός υπεύθυνος για τη δολοφονία του ήταν ο Λι Χάρβι Οσβαλντ, άποψη η οποία ωστόσο αμφισβητείται με τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να στοιχειώνουν ακόμη και σήμερα τη μνήμη του. Δεδομένου ότι ο φερόμενος ως δράστης δολοφονήθηκε κι αυτός με τη σειρά του πριν δικαστεί και δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 ο JFK πέρασε στην ιστορία ως το θύμα της πιο αινιγματικής δολοφονίας της εποχής μας. Πενήντα πέντε χρόνια μετά, η δολοφονία του JFK εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης των απανταχού συνωμοσιολόγων, που κατά καιρούς αναφέρουν διάφορες ανεπίσημες εκδοχές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν στην αυτοκινητοπομπή με την «Πρώτη Κυρία» Τζάκι Κένεντι, τον κυβερνήτη του Τέξας Tζον Κόναλι και τη σύζυγο του Νέλι όταν έπεσαν οι φονικοί πυροβολισμοί στο ύψος της Dealey Plaza. Ο Τζον Κένεντι δεν εκφώνησε ποτέ την ομιλία στο Ντάλας, αλλά τα 2.891 ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν περιέχουν στοιχεία που προκαλούν σεισμό, καθώς περιγράφουν μεταξύ άλλων συνομιλίες του Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ με τους Σοβιετικούς, θεωρίες για την εμπλοκή της KGB και το σχέδιο δολοφονίας από τις δυνάμεις του Κάστρο.

Μια πρώτη ματιά στην ιστοσελίδα των δημοσιευμένων φακέλων για τον Κένεντι από τα «Εθνικά Αρχεία» (“National Archives”) δείχνει πόσο εκρηκτικό είναι το περιεχόμενο όλων των αρχείων. Γίνεται γνωστό ότι τόσο το FBI όσο και η CIA είχαν δημιουργήσει φακέλους για τον παρανοϊκό δολοφόνο Όσβαλντ, αλλά δεν κινητοποιήθηκαν ανάλογα ακόμη και μετά από μια συνάντηση του μαρξιστή με έναν πράκτορα της KGB στην Πόλη του Μεξικού, εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Οι δεκαετίες πέρασαν η μία μετά την άλλη, αλλά μέχρι σήμερα τα σενάρια γύρω από τον θάνατό του εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά η νέα θεωρία, όπως αναφέρει η Daily Mail, θέλει τη σύζυγό του Τζάκι Κένεντι να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Σύμφωνα με το σενάριο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν άντεξε άλλο τις απιστίες του Αμερικανού προέδρου και το φημολογούμενο ειδύλλιό του Μέριλιν Μονρόε και έτσι, ίσως να υπέκυψε στις πιέσεις της CIA, η οποία την προσέλαβε για να τον σκοτώσει.

H ευτυχισμένη οικογένεια πριν την τραγωδία

Η θεωρία βασίζεται στο γεγονός πως στο χέρι της Τζάκι εμφανίζεται «κάτι μεταλλικό», την ώρα που βρισκόταν στην προεδρική λιμουζίνα. Ο καθηγητής Τζέιμς Φέτζερ, συγγραφέας του βιβλίου «Murder In Dealey Plaza», υποστηρίζει πως ο Κένεντι πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής. Μπορεί να μην κατονομάζει την Τζάκι ως δράστη, αλλά την φωτογραφίζει!

Ο ερευνητής τονίζει πως η ακτινογραφία της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειχνε πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε χτυπηθεί από πίσω, ενώ μάρτυρες ισχυρίζονται πως το θύμα έφερε ένα μεγάλο τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, έχοντας πυροβοληθεί από μπροστά.

Σε βίντεο φαίνεται η λιμουζίνα να βρίσκεται στον δρόμο, ο Κένεντι δείχνει να αισθάνεται δυσφορία και μοιάζει να έχει κάποιο πρόβλημα με την αναπνοή του.

Η Τζάκι μετακινείται μπροστά στο κάθισμά της και στη συνέχεια γυρνά σε γωνία 90 μοιρών για να κοιτάξει τον σύζυγό της. Οι λάτρεις της συνωμοσίας αναφέρουν πως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σκύβει προς τον Αμερικανό πρόεδρο και σηκώνει το χέρι της προς τον λαιμό του, όταν ακούγεται ο πυροβολισμός.

Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ μιλά στους δημοσιογράφους

Τότε, αντί να πέσει να καλυφθεί, σκαρφαλώνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου και φαίνεται να κρατά «κάτι μεταλλικό».

Υστερα από δύο ημέρες εξουθενωτικών ανακρίσεων, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αποφασίστηκε ότι δολοφόνος ήταν ο Οσβαλντ, πρόεδρος μίας επιτροπής υποστήριξης της Κούβας, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην ΕΣΣΔ το 1959 αλλά επέστρεψε στις ΗΠΑ το 1962. Θεωρήθηκε μαρξιστής, όμως, φήμες τον ήθελαν να είναι φανατικός ακροδεξιός, πρώην πεζοναύτης.

Στο υπόγειο του κτιρίου, στη διάρκεια της μεταφοράς του από τα κρατητήρια του αρχηγείου της αστυνομίας του Ντάλας στις φυλακές, μέσα σε συνωστισμό αστυνομικών, δημοσιογράφων, φωτογράφων αλλά και τηλεοπτικών συνεργείων που μετέδιδαν ζωντανά τα γεγονότα, ένας βραχύσωμος άνδρας διαπέρασε τον κλοιό και μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές πυροβόλησε εξ επαφής τον Οσβαλντ στο στομάχι. Ο Oσβαλντ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πάρκλαντ όπου και εξέπνευσε. Και μαζί του κάθε ελπίδα να δώσει δημόσια τη δική του εκδοχή της ιστορίας.This post first appeared on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ, please read the originial post: here

Share the post

Nέα θεωρία για την δολοφονία του Τ.Κένεντι: Τον σκότωσε η Τζάκι! - 55 χρόνια μετά ψάχνουν τον πραγματικό δολοφόνο

×

Subscribe to ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×