Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Μήπως βρίσκεσαι σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση;

keno stin alliloeksartwmeni sxesi

Είναι γεγονός ότι η αγάπη κάνει καλό στην υγεία. Πολλές φορές όμως η διατήρηση μιας σχέσης μπορεί να αποδειχτεί πολύ επώδυνη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια που μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση και να ξεχωρίζουμε τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς σχέσης.

Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια υγιή σχέση πρέπει πρώτα να βρούμε τη δική μας ταυτότητα και να αποκτήσουμε μια σταθερή αίσθηση εαυτού. Το γεγονός ότι συχνά μπαίνουμε σε σχέσεις χωρίς να τα έχουμε πρώτα βρει με τον εαυτό μας, κάνει την επιδίωξη μιας υγιούς σχέσης ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά μιας υγιούς σχέσης!

eytyxismeno zeygari

Η βάση για τη δημιουργία μιας υγιούς σχέσης είναι ο σεβασμός τόσο για τον εαυτό σου όσο και για το σύντροφό σου. Αυτό συμπεριλαμβάνει:

  • την ανάληψη ευθυνών και την αναγνώριση των λαθών σου
  • την εμπιστοσύνη στο σύντροφό σου και την τήρηση των υποσχέσεων που δίνεις
  • την ειλικρίνεια στην επικοινωνία
  • τη συνεργασία με τη λήψη κοινών αποφάσεων και την προθυμία για συμβιβασμούς όταν χρειάζεται
  • το σεβασμό του προσωπικού χώρου του άλλου
  • τη στήριξη και την κατανόηση και από τις δύο πλευρές

Δες επίσης: 3 Καθημερινές συμπεριφορές που σκοτώνουν τη σχέση σου!

Ποια σημάδια δείχνουν ότι βρίσκεσαι σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση;

Η σχέση σου είναι ένα μέσο για να γεμίσεις κάποιο κενό

keno stin alliloeksartwmeni sxesi

Όπως ο εθισμός στα ναρκωτικά έτσι κι ο εθισμός στον έρωτα χρησιμοποιεί την αγάπη για την έκκριση ντοπαμίνης που προσφέρει ευχαρίστηση και ενδορφινών που μειώνουν τον πόνο. Αυτά είναι τα οφέλη μιας ισορροπημένης σχέσης. Όταν όμως χρειαζόμαστε κάτι πέρα από τον εαυτό μας για να νιώσουμε καλά και να αντιμετωπίσουμε τη ζωή, αυτό δείχνει ότι η σχέση μας είναι προβληματική.

Θυσιάζεις κομμάτια του εαυτού σου για να ικανοποιήσεις το σύντροφό σου

thlimeni kopela

Μια υγιής σχέση πρέπει να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο κι όχι το αντίθετο. Αν νιώθεις ότι εγκαταλείπεις μέρος της ταυτότητάς σου, τότε μόνο καλό δεν κάνεις στον εαυτό σου αλλά ούτε και στη σχέση σου. Είναι σύνηθες τα άτομα σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση να περιμένουν αμοιβαιότητα σε αυτή τη θυσία που κάνουν αλλά δεν τη λαμβάνουν και στο τέλος νιώθουν πικραμένοι, πληγωμένοι και εγκαταλελειμμένοι.

Δεν υπάρχουν όρια

zeygari se alliloeksartwmeni sxesi

Αν συχνά παραβαίνετε τους κανόνες που έχετε θέσει για το πόσο χρόνο θα περνάτε μαζί και πόσο σε άλλες δραστηριότητες, μπορεί έτσι να δημιουργείτε τα θεμέλια για μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση. Το μυστικό είναι να διατηρείτε την ισορροπία στη ζωή σας.

Δες επίσης: Πως μπορείς χωρίς να το θέλεις να καταστρέφεις τη σχέση σου!

Δυσκολεύεσαι ή φοβάσαι να εκφραστείς ελεύθερα

fovismeni gynaika alliloeksartwmeni sxesi

Αν νιώθεις άβολα να μιλήσεις ελεύθερα επειδή φοβάσαι ότι ο σύντροφός σου θα σε κρίνει ή ότι δε θέλει να ακούσει αυτό που έχεις να πεις, στην πραγματικότητα στερείς από τον εαυτό σου την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ανοιχτή και ειλικρινή σχέση. Η απροθυμία για ειλικρίνεια μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να σε κάνει να αρχίσεις να αμφισβητείς και την ειλικρίνεια του συντρόφου σου.

Η προσπάθεια να ελέγξεις τη σχέση και το αποτέλεσμα της σου γίνεται εμμονή

emmones alliloeksartwmeni sxesi

Μια υγιής σχέση προϋποθέτει τη συνεργασία και των δύο συντρόφων. Αυτό περιλαμβάνει την αποδοχή του γεγονότος ότι ίσως να μην ξέρετε πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κι ότι αυτό το μυστήριο ταξίδι θα το κάνετε και θα το απολαύσετε από κοινού.

Καταβάλλεσαι από συναισθήματα έντονου φόβου στη σκέψη ότι θα χάσεις αυτή τη σχέση

Με μια φωτογραφία που ανήρτησε πριν από λίγο στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρετά» το γραφείο του στη λεωφόρο Συγγρού, αφού όπως ενημερώνει, σήμερα είναι η τελευταία μέρα που το…
κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στεγάζεται εκεί.

Από αύριο και έως και τις 17 του μήνα η ΝΔ ουσιαστικά θα λειτουργεί από τα γραφεία της στη Βουλή. Το νέο «σπίτι» της ΝΔ στο Μοσχάτο, θα είναι έτοιμο και θα λειτουργεί από τις 18 Αυγούστου.

Σημειώνεται, ότι λόγοι οικονομίας επέβαλαν τη μετακόμιση από τη λεωφόρο Συγγρού στο Μοσχάτο, όπου το ενοίκιο είναι φθηνότερο. Το «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του κόμματος, υπενθυμίζεται, ήταν από τις πρώτες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ.

Σημειώνεται, ότι όπως έχει δηλώσει ο κ.Μητσοτάκης, το ενοίκιο στα νέα γραφεία του κόμματος, θα κοστίζει περίπου το ένα δέκατο από αυτό που πλήρωνε το κόμμα στη λ. Συγγρού: από 95.000 ευρώ, 9.800 ευρώ και μάλιστα για διπλάσιο χώρο.

Τα νέα γραφεία της ΝΔ θα βρίσκονται στον αριθμό 62 της οδού Πειραιώς σε ένα τριώροφο βιοτεχνικό κτίριο συνολικού εμβαδού περί των 2.500 τ.μ. (της Συγγρού είναι περίπου 1.000 τ.μ). Η μετακόμιση αρχικά αναμενόταν να είχε ολοκληρωθεί μετά  το Πάσχα.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ

" data-medium-file="" data-large-file="" class="aligncenter wp-image-71323 size-medium" src="https://i0.wp.com/www.ediva.gr/wp-content/uploads/2017/11/fovos-sti-sxesi-300x189.jpg?resize=300%2C189&ssl=1" alt="fovos se alliloeksartwmeni sxesi" data-recalc-dims="1">

Είναι λογικό να θες να κρατήσεις κάτι καλό στη ζωή σου. Κάποιες φορές όμως είναι απαραίτητο να κάνεις ένα βήμα πίσω και να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι θα είσαι καλά είτε αν αυτό το άτομο βρίσκεται στη ζωή σου είτε όχι. Οι αεροσυνοδοί μας συμβουλεύουν να βάζουμε πρώτα εμείς τη μάσκα οξυγόνου πριν βοηθήσουμε τους άλλους. Είναι σημαντικό λοιπόν να αντιληφθείς ότι ο σύντροφός σου δεν είναι η μάσκα οξυγόνου σου.

Με το να μπορείς να αναγνωρίζεις νωρίς τα σημάδια μιας αλληλοεξαρτώμενης σχέσης έχεις κερδίσει τη μισή μάχη. Σε τελική ανάλυση, οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, ασφαλής και ελεύθερη. Όταν εσύ και ο σύντροφός σου επιτρέψετε ο ένας στον άλλο να εκφραστεί σε ατομικό επίπεδο αλλά και μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό που έχετε ο ένας για τον άλλο, τότε θα χτίσετε μια σχέση που θα εμπλουτίζει και θα στηρίζει τον καθένα χωριστά σαν άτομο. Κι αυτό σημαίνει πραγματική αγάπη. Δες επίσης πως να έχεις ισορροπία στη ζωή σου, ακόμα και όταν έχεις ερωτευτεί τρελά!

The post Μήπως βρίσκεσαι σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση; appeared first on ediva.gr.

Μήπως βρίσκεσαι σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση;This post first appeared on Kliktv, please read the originial post: here

Share the post

Μήπως βρίσκεσαι σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση;

×

Subscribe to Kliktv

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×