Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Επιχείρηση απεγκλωβισμού για δυο κατσίκες και έναν τράγο στον Τύρναβο

Τυχερές μέσα στην ατυχία και την πολυήμερη ταλαιπωρία τους ήταν δύο κατσίκες και ένας τράγος στα
ριζά λόφου πάνω από την πόλη του Τυρνάβου. 

Τα ζωντανά στην καθημερινή τους πορεία για βοσκή στο «Λουσφάκι» στην περιοχή του Προφήτη Ηλία από το ψηλότερο σημείο του βουνού κατέβηκαν προς το εγκαταλελειμμένο νταμάρι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα απότομα οριζόντια κομμένα βράχια και να μην μπορούν να προχωρήσουν ούτε πάνω προς το βουνό ούτε κάτω προς τη βάση του νταμαριού. Οι άτυχες κατσίκες και ο τράγος έμειναν εκεί για οκτώ ημέρες, αφού λόγω κακής συνεννόησης ιδιοκτητών και αρμόδιων υπηρεσιών δεν έγινε δυνατή η επιχείρηση του απεγκλωβισμού. Τα ζώα έμειναν όλες αυτές τις ημέρες χωρίς νερό και τροφή και είναι θαύμα που επέζησαν και αυτό γιατί η βροχή που έπεσε τις προηγούμενες μέρες τις έσωσε κυριολεκτικά από τη δίψα και τις κράτησε στη ζωή. 

Χθες το μεσημέρι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των ζώων. Αρχικά μετέβη στον χώρο από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας όχημα με δύο άνδρες οι οποίοι λόγω του μεγάλου ύψους του γκρεμού χρειάστηκε να καλέσουν και να επέμβει ειδικό κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας με ειδικό πυροσβέστη ορειβάτη – αναρριχητή, τον πυρονόμο Πασχάλη Δρουμπούρα, ο οποίος σε συνεργασία με τα άλλα στελέχη της 8ης ΕΜΑΚ και με ένα επικίνδυνο εγχείρημα κατέβηκε με ειδικά σχοινιά τον γκρεμό, πλησίασε την εξασθενημένη κατσίκα, και σιγά – σιγά την έδεσε με ειδικά σχοινιά. 

Το πρώτο μεγάλο και ουσιαστικά βήμα έγινε, η κατσίκα δέθηκε και ήταν ασφαλής, αφού νωρίτερα υπήρχε κίνδυνος να τρομάξει και να πέσει στον γκρεμό. Τα έμπειρα στελέχη της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας αποφάσισαν να την κατεβάσουν σιγά – σιγά στη βάση του βράχου στο νταμάρι. Εκεί την περίμενε η ιδιοκτήτριά της με έναν πυροσβέστη, η άτυχη κατσίκα ήταν καλά και άρχισε αμέσως να βόσκει. 

Με τον ίδιο τρόπο οι άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν τη δεύτερη κατσίκα αλλά και τον τράγο. 

Οι δύο κατσίκες μαζί με άλλες πέντε ανήκουν στην κ. Κρυσταλλία Αρβανίτη η οποία διατηρεί ποιμνιοστάσιο στην περιοχή με 100 περίπου πρόβατα. Η κ. Αρβανίτη ευχαριστεί και μέσω της «Ε» τα στελέχη της ΕΜΑΚ και της ΠΥΛ για τον απεγκλωβισμό των ζώων της. 

Σημειωτέον ότι ο τράγος που και αυτός σώθηκε ήταν φιλοξενούμενος στο ποιμνιοστάσιο της κτηνοτρόφου για τη διασταύρωση κι έτσι πέρα από την αγωνία της κ. Αρβανίτη υπήρχε αγωνία και από τον ιδιοκτήτη του τράγου ο οποίος έπρεπε να επισκεφθεί και άλλες κατσίκες για τη γονιμοποίηση. 

Στην επικίνδυνη αυτή αποστολή η οποία έχει και την ανθρώπινη ευαισθησία να απεγκλωβιστούν τα ταλαιπωρημένα ζώα συμμετείχαν επίσης ο υποδιοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Παναγιώτης Κασκαμπάς ο πυρονόμος Βασίλης Γκουγκουλέτσιος και οι πυροσβέστες Θωμάς Πετσιάς, Λευτέρης Βούλγαρης και Γιώργος Μόκας και από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό της Π.Υ.Λ. οι πυρονόμοι Αθανασιος Βασιλός και Μιχ. Κοσμέτσος. 

Παρόμοια περιστατικά με κατσίκες σημειώθηκαν και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν όπου μια κατσίκα κρεμάστηκε από τα κέρατα από καλώδιο της ΔΕΗ στον δρόμο Συκουρίου – Σπηλιάς και πιο παλιά όπου κατσίκα σκαρφάλωσε στο υδραγωγείο Δένδρων και στη συνέχεια δεν μπορούσε να κατέβει. 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε) 

Επιχείρηση απεγκλωβισμού για δυο κατσίκες και έναν τράγο στον ΤύρναβοThis post first appeared on Kliktv, please read the originial post: here

Share the post

Επιχείρηση απεγκλωβισμού για δυο κατσίκες και έναν τράγο στον Τύρναβο

×

Subscribe to Kliktv

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×