Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

La un sfert de veac de la debut, Arina Avram revine cu un roman ca un blockbuster de la Hollywood sub formă de carteLa un sfert de veac de la debut, Arina Avram revine cu un roman ca un blockbuster de la Hollywood sub formă de carte.

În luna iulie, se împlinesc 25 de ani de la debutul literar al scriitoarei Arina Avram cu romanul „A alerga după o stea”. Cu acest prilej, ea a lansat o carte fascinantă care are toate ingredientele unui bestseller. Noul roman se numește „Dincolo de timp, dincolo de cuprins” și a fost publicat de Editura Hasefer. Acesta răspunde la cele mai importante întrebări pe care ni le punem fiecare dintre noi: „De ce nu știm de ce am venit pe lume?”, „Care este rostul nostru pe pământ?”, „De ce nu știm tainele Universului”?

„Dincolo de timp, dincolo de cuprins” prezintă, în amănunte aprofundate, cu extremă minuțiozitate, viața absolut adevărată, ce traversează secole, prezentul și trecutul, atât de real, încât nu ai nici cea mai mică îndoială că prezintă fapte absolut  autentice. Sunt recreate cu o concretețe uimitoare perioadele de dinainte de Primul Război Mondial și mai ales parfumata epocă interbelică. „O mare parte a acțiunii romanului surprinde dezumanizarea și dezintegrarea lumii în momente critice: realitatea de dinainte de Primul Război Mondial, Marele Război cu faptele de vitejie extraordinare ale românilor, Unirea Transilvaniei cu România, parfumul irezistibil al Bucureștiului interbelic, atrocitățile celui de-al Doilea Război Mondial, abuzurile abominale ale naziștilor și tragedia evreilor din cel mai cumplit lagăr de exterminare, șocul prefacerilor brutale din perioada comunistă”, a precizat scriitoarea Arina Avram.

Un roman de suspans, cu răsturnări de situație

Rătăcirea în timp, în căutarea himerei, este unica oportunitate a lui Florin, personajul principal al romanului, de a evada de sub presiunea și teroarea clipei care își perpetuează neîmplinirea. Iubirea idealizată, donquijotească, pe care Florin o nutrește pentru Zizi, îl face pe acesta să descopere destinul unei familii aristocratice în decurs de mai bine de un secol. Cunoaște, astfel, o lume populată cu personaje mult diferite și colorate, străbătută de nenumărate evenimente. Pe parcursul a pagini întregi ale acestui roman sublim, ai senzația că trăiești aievea în acele timpuri, o cunoști pe Mița Biciclista și alte personaje faimoase din trecut. Romanul este o parabolă, ilustrarea dictonului că viața te poate distruge, însă nu te poate înfrânge. Mai există întotdeauna o șansă, când crezi că ai epuizat-o pe ultima. „Dincolo de timp, dincolo de cuprins” este un roman de suspans, cu răsturnări formidabile de situație, construit pe baza unor acțiuni tensionate, aproape permanent, oferind o lectură consistentă și diversă. De aceea, cititorii săi spun că, odată ce l-au început, nu l-au mai putut lăsa din mână până la sfârșit.

Despre autor

După debutul literar din 1996, Arina Avram a publicat volumul de poezii „Ochii timpului”, în 1997, și cartea pentru copii „Poveste de nea”, în 1999, la Editura Ion Creangă. Apoi a lansat volumul de proză scurtă ”Povestiri șocante, povestiri adevărate”, în 2003, și romanul ”Ispita”, în 2006. A scris, de asemenea, o serie de cărți non-fiction, dintre care „Femei celebre. Mică Enciclopedie”, din 2002, și „Femei celebre din România”, din 2005, prefațate de profesor doctor Neagu Djuvara, cărți de mare succes publicate în opt ediții de Editura Allfa. De succes s-au bucurat și „Enciclopedia înțelepciunii”, din 2010, și Enciclopedia „Mari minuni, mari mistere”, din 2009, publicate, de asemenea, de Editura Allfa. A mai lansat volumele „Arta de a reuși în viață”, în 2002, și Enciclopedia „Marile orașe ale lumii”, în 2004, la Editura Tritonic. De succes s-a bucurat și romanul său „Coincidența ca număr de aur”, publicat de Editura Allfa, în 2014, carte tradusă și în limba engleză. A tradus romanul „Profesorul”, de Charlotte Bronte, publicat de Editura Allfa în 2009. În decembrie, 2020, a apărut ultimul său roman, „Dincolo de timp, dincolo de curins”, la Editura Hasefer. În 2021, a mai scris cartea pentru copii „Spârnel și mama clonă”, o povestire savuroasă, adevărată parabolă ale cărei întâmplări se petrec pe fondul actualei pandemii de COVID-19 (Simona Soare Ghișea)
This post first appeared on Minuni, Mistere, Secretele Terrei, please read the originial post: here

Share the post

La un sfert de veac de la debut, Arina Avram revine cu un roman ca un blockbuster de la Hollywood sub formă de carte

×

Subscribe to Minuni, Mistere, Secretele Terrei

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×