Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Fericirea este... în mintea noastră

Am cunoscut foarte puțini oameni care se consideră fericiți. Dintre aceștia, nu au existat doi care să-mi fi dat două motive identice datorită cărora spun asta. Nu m-a mirat, atâta vreme cât există diferențe foarte mari în ceea ce privește definiția fericirii. De fapt, nu cred că există doi oameni care să o definească la fel 😁

În DEX, fericirea este definită drept "stare de mulțumire sufletească intensă și deplină", numai că mulți oameni consideră că pot ajunge la mulțumirea sufletească doar după ce bifează anumite acumulări materiale și după ce au urcat cât se poate de multe trepte pe drumul împlinirii profesionale. Alții își imaginează că: dacă toți oamenii i-ar plăcea, dacă toți le-ar recunoaște meritele sau i-ar ridica în slăvi în vreun fel anume, atunci ar putea fi fericiți. Consider că impresia asta este datorată într-o anumită măsură culturii noastre bazată pe competiție, societății în care trăim și nu în ultimul rând rețelelor de socializare care au creat un cult al Like-urilor.

Așa cum au spus mulți alții, dar n-am ascultat :)), viața m-a convins că nici acumulările materiale, nici împlinirea profesională, nici recunoașterea celorlalți nu poate aduce fericirea dacă nu o găsesc în mine însămi atunci când aceste lucruri lipsesc. Am învățat că depinde de mine dacă sunt sau nu fericită - acceptând că lumea nu se poate schimba la "comanda" mea și că tot ce pot să schimb este percepția mea față de lume. Desigur, nu ne poate convinge nimeni până nu trăim fiecare experiențele necesare acestor conștientizări :))

Totuși, fiind Ziua Fericirii, m-am gândit să dau mai departe astăzi câteva clarificări pe care le-am găsit într-o ediție a emisiunii "Arta Fericirii" - realizată de Mirela Vasadi Blasius - ediție în care îl are ca invitat pe domnul Prof. Univ. Dr. Daniel David. Emisiunea mi-a plăcut din mai multe motive, cel mai important fiind acela că stabilește de ce fericirea depinde doar de noi și nu de ceilalți, de ce și cum ne producem starea de nefericire fără să fim conștienți de asta și de ce tristețea în anumite doze este sănătoasă 😁 Vă doresc vizionare plăcută și.. cu folos.


Un alt material pe care-l recomand este un scurt discurs susținut de Gen Kelsang Nyema în care aceasta ne împărtășește câteva adevăruri simple dar profunde despre starea de fericire încheind cu un exercițiu foarte util pe care cred că îl poate face oricine. Sper să fie și acest material de folos..


Articole pe aceeași temă: Fericirea - între dorințele și exagerările noastre, Sursa nefericirii noastreDespre fericire - puncte de vedere, 3 Secrete pentru o viață minunată (include recomandare film) și Ce ne face cu adevărat fericiți (include recomandare film)
Cărți recomandate:
- "Bucuria. Fericirea care vine din interior" -Osho- comandă online aici-link;
- "Bucuriile înțelepciunii" -Yongey Mingyur Rinpoche- comandă online aici-link;
- "Succesul redefinit" -Arianna Huffington- comandă online aici-link;
- "Marele TU! Descoperiți comorile dinlăuntrul vostru" -Rene de Lassus- comandă online aici-link;
- "Dă sens vieții. Cum să alegi ceea ce contează" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Calea împlinirii personale" -Todd M. Duncan- comandă online aici-link;
- "De la bine la excelent. Fă-ți viața frumoasă" - comandă online aici-link.
***
ANUNȚ - Următoarele evenimente:
- Seară de Inspirație și Poveste la IAȘI pe 25 martie - detalii AICI-LINK înscriere aici-LINK,
- Serile de Inspirație și Povești din Roman continuă, următoarea fiind joi 23 martie - detalii AICI-LINK.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare
This post first appeared on Adina Amironesei - Universul Meu, please read the originial post: here

Share the post

Fericirea este... în mintea noastră

×

Subscribe to Adina Amironesei - Universul Meu

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×