Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Пламен Абровски, ИТН: Условията за проектите по ПРСР да се ремонтират

Пламен Абровски, eксперт по земеделие на “Има такъв народ” заяви, че условията за проектите по ПРСР трябва да се ремонтират.

“Във връзка с проведената среща относно приема по подмярка 4.1 от ПРСР 2014-2020 г. ще си позволя да кажа следното:

– За абсолютно всички стана ясно, че този прием е проблемен. Много проблемен. Като се започне от факта, че за едно и също финансиране наравно ще се борят и пчелари и зърнопроизводители, и животновъди и производители на плодове, и производители на зеленчуци, та се стигне до заложената дискриминация кой може да кандидатства и кой може да вземе повече точки. Неравенството малки-големи дори няма да го коментирам.

– Този прием е естественият завършек на управлението на г-жа Танева, която ще се запомни с джиповете, тиквите, къщите за гости и сега с хаоса и несправедливостта, която причини.

– Както и преди казах г-н Бозуков има уникалният шанс да възстанови справедливостта. Нищо лошо и опасно няма този прием да бъде временно спрян, ремонтиран и пуснат отново. По този начин от една страна хем ще бъде премахната опасността 422 милиона лева да останат за сметка на националния бюджет, хем ще се получи едно естествено удължаване на приема, но с вече нормални и законни правила. Това спокойно може да стане в рамките на един месец. Нека не се лъжем – предложеното удължаване на срока на приема реално е изменение на заповедта. Значи за срока може, за сериозните и важни неща не може. Хайде да не си хвърляме прах в очите.

– И последно – време е да започнем да наричаме нещата с истинските им имена – ако някой някъде е сгрешил е редно и да си понесе политическата отговорност. Българското земеделие не е за един мандат или за един министър. Българското земеделие има нужда от свобода и просперитет. Всичко друго е страх и суета”, каза Абровски.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Пламен Абровски, ИТН: Условията за проектите по ПРСР да се ремонтират

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×