Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ученици и учители в три благоевградски гимназии с COVID-19

„Имаме сигнали за Математическата, Строителната и Икономическата гимназии в Благоевград за ученици и учители, които са инфектирани с COVID-19. Днес ще направим проверка на място за състоянието им и ще установим контактните лица“–заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград.

При заразените учители най-напред ще се установи в колко от класовете преподават и тогава ще се вземе решение дали да са под карантина отделни паралелки, или ще се затвори цялото училище и да се премине на дистанционно обучение.

През изминалата седмица има новоинфектирани с COVID-19 лекари и медицински сестри от областта – 2 медицински сестри и 2 санитарки от МБАЛ-Благоевград, 1 стоматолог от гр. Якоруда и 1 медицинска сестра от град Гоце Делчев.

Д-р Мончева обобщи потвърдените случаи с COVID-19 за изминалата седмица в Благоевградска област: 145 са носителите на вируса, от тях 23 са хоспитализирани в болнични заведения, 122 са под домашна карантина – лекуват се вкъщи, или са само вирусоносители. Изписани са 33, в интензивния сектор са 4, те са усложнена клинична картина.

„Най-много са инфектираните в град Гоце Делчев. Там в момента в Инфекциозно отделение на болница „Иван Скендеров“ се лекуват 21 лица, във Вътрешно отделение – 10.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград се лекуват 14 лица, във Вътрешно отделение са 8. В МБАЛ „Пулс“ – 5. Има и много случаи, които са със съмнение за инфекцията, но към момента не са потвърдени.

От потвърдените за днес 25 случая с COVID- за областта, преимуществено са в Благоевград и гр. Гоце Делчев“ – обобщи д-р Мончева.

The post Ученици и учители в три благоевградски гимназии с COVID-19 appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Ученици и учители в три благоевградски гимназии с COVID-19

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×