Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Правителството отмени всички културни и спортни събития в цялата страна

Правителството отмени всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви. Това се случи на извънредно правителствено заседание, предаде “Фокус”. Предложението бе на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. Първоначалната идея бе това да се случи само за местата, където е отбелязана инфекция на коронавирус, но то претърпя промяна.

Министърът на културата Боил Банов обаче допълни предолжението и поиска да се разшири обхавата за цялата страната. “Не от гледна точка на създаване на паника, все пак 400-500 души на затоврени помещения за 2-3 часа рискът е голям”, коментира министърът.
В рамките на заседанието щабът изрази подкрепа в предложението на министъра на културата.

По предложение на Националния оперативен щаб бяха отменени и всички спортни мероприятия.

Премиерът Борисов обаче изрази несъгласие към препоръката да се затварят градовете с коронавирус. “Всичките ви ресурси да убедите хората само при краен случай. Ако излязат и я разнесат, това ще спомогне епидемията да се развие в други градове. Това е крайна мярка, в много държави се въведе, но ще създадем и паника и не е добро. С метода на убеждението. Използвайте целия си ресурс”, подчерта премиерът Борисов.

The post Правителството отмени всички културни и спортни събития в цялата страна appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Правителството отмени всички културни и спортни събития в цялата страна

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×