Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Разлог в трескава подготовка за „Старчевата“

Всяка година, на 1 януари, в Разлог е истински празник. И тази година кукери, моми и ергени в народни носии, сурвакарски групи, ще излязат на Централния площад на града. През годините, новогодишният кукерски карнавал „Старчевата“ се утвърди като едно от най-мащабните събития не само в региона, но и в цяла България.

“СТАРЧЕВАТА” в Разлог ще се проведе в първия ден на Новата 2020 година и ще стартира в 11:00 часа в центъра на града. Всеки от седемте квартала на града, ще представи традицията, като същественото е хорото, на което се хващат всички облечени в красиви разложки носии. Кукерите и техните ръководители, с житни класове в ръце, ще изпълнят ритуала по гонене на злите сили и привличане на доброто и красивото. Ще има и мечки, ще има и скечове, ще има от всичко, от което народният талант се вълнува и претворява. Истински народен театър. От народа.

„Старчевата“ – всяка година, по едно и също време.

The post Разлог в трескава подготовка за „Старчевата“ appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Разлог в трескава подготовка за „Старчевата“

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×