Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Метално въже може да намали инцидентите в Кресненското дефиле

Ако пътната маркировка в Кресненското дефиле бъде заменена с метално въже и делиенатори, инцидентите по този път биха се понижили. Това коментира експертът Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в ефира на bTV.

„Имаме забранено изпреварване, положена е необходимата маркировка. Въпреки това тя не се спазва и загиват страшно много хора. Ако маркировката я заменим със специални делинеатори и метално въже, което да не разрешава физически изпреварването, няма да има нито една жертва“, обясни той.

Милчев добави, че Институтът за пътна безопасност е стартирал нова програма „Мисия Нула“. Чрез нея цялото общество и държавата ще бъдат предизвикани да няма никакви жертви по пътищата.

„Ние считаме, че като основен елемент за постигане на тази цел е да променим традиционния подход. Всички усилия до момента бяха да променим шофьорите, да ги насочим върху средата“, каза Милчев. По думите му Институтът за пътна безопасност ще настоява за повече отговорност от доставчика на пътната система, който поддържа пътищата в страната./Economic

The post Метално въже може да намали инцидентите в Кресненското дефиле appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Метално въже може да намали инцидентите в Кресненското дефиле

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×