Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

„Kървава Луна” и пълно лунно затъмнение може да наблюдаваме в понеделник

Кървава Луна и пълно лунно затъмнение ще можем да наблюдаваме в понеделник сутринта. Природният феномен ще започне малко след 5:30, а Габровската астрономическа обсерватория ще приема любопитни посетители от ранни зори. Луната ще бъде доста близо до Земята и ще се вижда по-голяма от обикновено. Кулминацията на явлението ще настъпи около 07:00 часа сутринта, когато Луната ще стане кърваво червена, съобщава Нова тв.

Преди това неделята ще е облачна и мрачна. Валежи от сняг се очакват в Северозападна България и високо в планините. В някои източни райони ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб. Температурите навсякъде ще са положителни, а по на Изток – почти пролетни – между 3 и 8 градуса. В Предбалкана, около Черноморието и на юг стойностите ще надминат 10 градуса.

Времето над страната се определя от средиземноморски циклон, с който идват слабите валежи и югозападния вятър. Следва кратко затишие в понеделник с разкъсана облачност до слънчево време. От вторник нататък отново ще се заоблачи, а в средата на седмицата нов циклон ще докара още валежи. Дневните температури обаче остават положителни, времето се очертава меко почти през цялата следваща седмица.Слаб сняг ще вали по високите части на централна Стара планина, Рила и Пирин. Ще има и силен вятър със скорост до 40-50 километра в час.

The post „Kървава Луна” и пълно лунно затъмнение може да наблюдаваме в понеделник appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

„Kървава Луна” и пълно лунно затъмнение може да наблюдаваме в понеделник

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×