Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

100 000 души са болни от грип в момента, пикът на епидемията още не е достигнат

Пикът на грипната епидемия у нас все още не достигнат. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев по БНТ.

“Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространението на грипа в повечето области и за това трябва да се усилят личните мерки. Никакъв контакт с болни, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския транспорт, вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и трябва да се проветрява”, препоръча проф. Кантарджиев.

Последните данни показват, че от грип в момента боледуват около 100 хиляди души, което обаче е по-добре от миналата година по това време, когато броят на заразените е варирал между 200 и 400 хиляди на седмица.

The post 100 000 души са болни от грип в момента, пикът на епидемията още не е достигнат appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

100 000 души са болни от грип в момента, пикът на епидемията още не е достигнат

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×