Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

11% ръст на цените в зимните ни курорти

Очаква се силен ски сезон в българските зимни курорти. Той вече е официално открит в Банско и Пампорово, а в Боровец работят част от пистите, като отварянето на цялата ски зона предстои. Зимните курорти ще посрещнат около 285 хиляди българи, а чужденците ще са по-малко.

Според оценките на експертите, най-много чужди туристи ще привлече районът около Банско. Около 62 хиляди се очаква да са посещенията в Пампорово, а в Боровец – около 35 хиляди. С отварянето на част от пистите в Боровец най-нетърпеливите туристи вече са в курорта. Лариса идва от Дубай. Споделя, че и в пустинята има писти, но са по-малки, а нашите им харесват повече.

“Има капацитет три пъти по голям от миналата година, като капацитетът е 3000 човека на час – два пъти по-бързо се качваш до горе”, каза Адриана Ангелова, представител на ски зоната пред bTV.

С обновяването на съоръженията хотелиерите очакват и повече гости.

“Имаме  ръст на предварителните записвания с около 10% и за наша голяма радост, в курорта най-голям ръст бележи вътрешният пазар с 30%”, посочи Благовестка Томова, Съюз на хотелиерите и собствениците в Боровец.

В Пампорово и Боровец цените на дневните лифт карти са по 58 лв., а в Банско – 65 лв. Общото поскъпване на туристическия пакет е между 7% и 11%, пресмятат експертите. В по-малките курорти като Чепеларе, например, цените са по-ниски. Нощувките варират от 20 до 50 лв. на човек.

Сезонът в Чепеларе започва следващата събота с безплатен лифт.

The post 11% ръст на цените в зимните ни курорти appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

11% ръст на цените в зимните ни курорти

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×