Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Повече в слънце събота и неделя

През нощта на места в Западна България ще има слаби валежи – в северозападните райони и планините от сняг, над югозападните – предимно от дъжд. Над останалата част от страната ще е почти без валежи със значителна облачност. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°. През деня облачността над Западна България ще остане по-често значителна, докато над централните и източните райони ще се разкъсва и намалява и до предимно слънчево. В низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб в Източна България до умерен със северна компонента. Максималните температури ще са 3°-5° в Северна България, в Южна – от 6° до 11°.

Над планините сутринта облачността ще е предимно значителна. По-късно през деня ще се разкъсва и намалява, след обяд над планините в източната половина на страната – по-често до слънчево. Валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който в по-ниските планински части на Западна България ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

В събота сутринта ще е по-студено, но през деня вятърът ще се ориентира от югозапад и бързо ще се затопля. Ще има временни увеличения на облачността, висока и средна. В северозападните райони и в западния и централния участък от поречието на Дунав ще бъде почти тихо, със значителна ниска облачност, на места видимостта ще е намалена; в тези райони и температурите ще остават чувствително по-ниски.

В неделя ще бъде още малко по-топло, но с повече облачност през втората половина от деня над западната половина от страната. През нощта срещу понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд. В източната половина от страната вятърът от юг-югозапад ще се усили. Ще се повишат минималните температури, дневните ще останат високи. Валежите ще обхванат цялата страна, има повишена вероятност на места да са значителни.

Във вторник ще остане облачно, но валежите временно ще намалеят. Вятърът ще отслабне и в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще започне застудяване, като температурите ще са почти без дневен ход.

През нощта срещу сряда и в сряда от североизток, с усилване на вятъра застудяването ще продължи, вече ще е чувствително. Валежите отново ще се активизират, в Северна България ще преминат в сняг и на места ще са интензивни.

В четвъртък ще бъде студено и ветровито, предимно облачно, на места със слаби превалявания от сняг./НИМХ/

The post Повече в слънце събота и неделя appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Повече в слънце събота и неделя

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×