Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Хиляди протестиращи затвориха с жива верига Е-79 край Благоевград

Снимка: БГНЕС

Протестиращите от Благоевград и региона затвориха в 13.10 часа главен път Е-79 с жива верига, предаде БГНЕС. Над хиляда души протестират на главната артерия свързваща ни с Гърция и която е традиционно натоварена в неделя. Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Симитли, местността “Полигона”. Множеството, в което се включиха над 500 автомобиола, паркира колите на полигона и с жива верига от над хиляда души затвори Е-79 с искане за оставка на правителството.

Органите на реда пренасочиха потока пътуващи по обходния път Благоевград – Долно Церово – Железница, но протестиращите затвориха и него. Хората развяват трибагреници и скандират, че повече няма да търпят. Блокада има на Е-79 и при Дупница. Тежкотоварните камиони се пренасочват през града.

Днес в 50 града на страната се провеждат протестни автошествия срещу високите цени на горивата, съобщиха от Националния координационен съвет на протестиращите. Гражданите ще изразят своето недоволство и срещу увеличените данъци на старите автомобили и подготвеното поскъпване на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”.

The post Хиляди протестиращи затвориха с жива верига Е-79 край Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Хиляди протестиращи затвориха с жива верига Е-79 край Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×