Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

9242 товарни автомобили и автобуси са проверени при полицейска операция

МВР

По време на последната операция за контрол на товарните автомобили и автобусите на територията на цялата страна са проверени общо 9242 моторни превозни средства. Тя се проведе в седмицата – 15-21 октомври и бе организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. Подобни операции се състояха на територията на всички страни-членки.

След приключване на проверките и обобщаване на получената информация в Главна дирекция “Национална полиция”, за посочения период на територията на страната са проверени общо 7197 товарни автомобила. От общият брой проверени превозни средства, са установени общо 2676 нарушения. На 37 от проверените МПС е наложена забрана да продължат движението си.

Най-много от извършените нарушения са свързани с превишаване на скоростта – общо 780, констатирани са 275 случая на неизползване на обезопасителни колани, 326 от водачите са били с нередовни документи, а в други 189 от случаите превозното средство се е оказало с нередовни документи.

За сравнение – при предишната операция за контрол на товарните автомобили и автобусите, проведена през месец юли 2018 г., са проверени 7333 камиона и са установени 1880 нарушения, като на 21 от проверените МПС е наложена забрана да продължат движението си.

При автобусите са проверени общо 2045 МПС и са установени общо 454 нарушения.

Най-много от извършени нарушения са свързани с превишаване на скоростта – 79, неизползване на обезопасителни колани – 66, нередовни документи на водачите – 48 и на превозното средство – 30.

За сравнение – при предишната операция, проведена през месец юли, са проверени 1910 автобуса и са установени 375 нарушения.

От направения сравнителен анализ се наблюдава увеличаване на нарушенията по всички показатели и при товарните автомобили, и при автобусите.

The post 9242 товарни автомобили и автобуси са проверени при полицейска операция appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

9242 товарни автомобили и автобуси са проверени при полицейска операция

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×