Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Оранжев код за опасен вятър в половин България

Захлаждането, за което говорим от няколко дни, е факт и то идва със силен вятър в цялата северна половина на страната. Поривите ще бъдат между 70 и 80 километра в час, а на моменти и над 100 километра в час. По тази причина – оранжев код за опасно време в северна и жълт код за опасно време в южна България, съобщава NOVA.

Валежи ще има от обяд нататък по цялата линия на преминаващия над страната студент атмосферен фронт първо в северна, а после в южната половина на страната.

Температурите сутринта и вечерта – между 6 и 11 градуса. През деня термометърът ще гони стойности около 15-20 градуса.

Захлаждането над Балканите ще донесе предимно валежи от дъжд. В по-високите части на Предбалкана и планините ще прехвърчи и сняг, но снежна покривка почти няма да се образува.

В четвъртък температурите ще паднат още. През деня те ще са около 10-11 градуса. След това обаче очакваме затопляне и пореден цикъл от сухи и топли дни с дневни температури около и над 20 градуса.

The post Оранжев код за опасен вятър в половин България appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Оранжев код за опасен вятър в половин България

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×