Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Километрични колони от автомобили на ГКПП „Кулата“ в първия септемврийски ден

Снимка: БГНЕС

Километрични колони от автомобили се образуваха на ГКПП „Кулата – Промахон“ на изход от страната в първия септемврийски ден. По данни на „Фокус“ към обяд колоната от автомобили бе между 4 – 5 км, като стигаше до отбивката за село Марикостиново. По-късно колоната премина над 5 км, а стотици автомобили се наложи да изчакват с часове, за да могат да преминат през пункта.

Кметът на петричкото село Кулата Димитър Дамянов каза, че причината за натовареният трафик на границата е, че много хора използват последните летни дни за плаж на гръцкото море. Той добави, че е била създадена необходимата организация от страна на КАТ „Пътна полиция“ – Благоевград и Главна дирекция „Гранична полиция“, като на много места по трасето са били разположени пунктове от служители на реда, които спомагат за по-добра организация на движението.

Към 16.30 часа колоната от автомобили бе около 3 км. Изключително интензивен бе ѝ трафикът на другия граничен пункт между България и Гърция в региона – „Илинден – Ексохи“. Там не се стигна до образуването на сериозни задръствания, но отново имаше забавяния в преминаването.

Колони от автомобили се образуваха ѝ по основните пътни направления в област Благоевград. Това са автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79, особено в района на Кресненското дефиле и пътен възел „Симитли“.

Въпреки натоварения трафик в региона нямаше регистрирани тежки пътни инциденти.

The post Километрични колони от автомобили на ГКПП „Кулата“ в първия септемврийски ден appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Километрични колони от автомобили на ГКПП „Кулата“ в първия септемврийски ден

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×