Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

ГДБОП задържа трима мъже за сексуална експлоатация на деца онлайн

В рамките на проведеното разследване, осъществено под наблюдението на РП-Никопол, на 22 август т.г. е задържан 20-годишен от с. Черковица. Установено е, че използвайки програма, създадена за мобилни устройства, в група, включваща потребители от цял свят, той е споделял файлове, съдържащи брутални сцени на сексуално насилие на деца. За да обменят своите „колекции“, въпросните потребители са използвали кратки текстови съобщения, вкл. т.нар. “кодови думи“ и посочвали линкове в акаунтите си в Dropbox. Ден по-късно друг негов „колега по интереси“ – 43-годишен жител на Севлиево, също попадна в полицейския арест в рамките на проведените оперативни действия, ръководени от РП-Севлиево.

В хода на операцията е задържан и 39-годишен рецидивист, също от Севлиево. Мъжът е с множество криминастически регистрации – за изнасилване през 2005 г. и за извършени две блудства с малолетно през 2007  и  2008 г.

Според събраните данни, използвайки ресурсите на социалната мрежа Фейсбук, той е установил целенасочени контакти с над 300 момичета на възраст 12 и 13 години, като ги склонявал в реално време да проследяват  пред камера извратените му сексуални желания.

С постановление на Софийската районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение по чл.155 б от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа.

The post ГДБОП задържа трима мъже за сексуална експлоатация на деца онлайн appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

ГДБОП задържа трима мъже за сексуална експлоатация на деца онлайн

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×