Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Кукерски курбан в навечерието на празника на Крупник

Едни от най-разкошните кукери в симитлийска община почерпиха приятели точно в навечерието на младежкия събор. Традицията в Крупник е кукерския курбан да предшества празника на селото, който пък, от незапомнени времена, е в последната събота на месец август. Така, от петък вечер, чак до неделя, най-многолюдното село в симитлийско, село Крупник, живее в ритъма на празника и веселбата.

Отрупани маси, със сочни салати и вкусен курбан, разбира се и нещо за настроение, почерпиха кукерите. На площада събраха близки, приятели отвсякъде, които навръх Сурва са ги посрещнали в домовете си. така с кукерския курбан връщат жеста на гостоприемството.

С празнуващите бяха кметът на селото Иванка Чакалска, колегите й кметове на съседните села, а и на по-далечните, разбира се от кукерския курбан не отсъства и най-верния приятел на кукерите – общинският кмет Апостол Апостолов.

Големият празник е тази вечер в Крупник.

The post Кукерски курбан в навечерието на празника на Крупник appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Кукерски курбан в навечерието на празника на Крупник

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×