Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ветерани играха мач в Крупник, за да спомнят празник от миналото

В симитлийска община старателно пазят историята и всичко ценно, отминало. И футболна среща, с препратка към близкото минало и миньорското дело правят в Крупник точно в навечерието на празника. Традицията е в Крупник – в последната събота на месец август е младежкият събор, големият празник на селото. Едно време, в съботата на младежкия събор в Крупник, през деня е бил миньорският събор на ливадите край селото. Днешните времена напомнят за това с футболен мач на ветерани от „Миньор“ Брежани и „Левски“ Крупник. За първи път ветераните се решиха да излязат на игрището, преди да седнат на трапеза да празнуват, миналата година. Тогава резултатът спортсменски бе Хикс. Тази година домакините паднаха. Съдийството на срещата бе поверено на Тодор Равначки. Мачът завърши при резултат 1:2. Домакините отсрами с точно попадение Румен Руменов. А двата гола за ветераните от „Миньор“ Брежани бяха майсторско изпълнение на Ангел Ковачев, Талашо.

Въпреки загубата, кметицата Иванка Чакалска почерпи момчетата от отбора. Те пък й дадоха дума – догодина да е мачът реванш и да не бъдат така гостоприемни на терена.

И победители, и победени стиснаха ръка на края на мача на играча, засрамил ги всички. 75-годишният Симо Гьорев от Брежани ги сложи в малкия си джоб. Най-издръжлив бе на терена, а и майсторско поведение имаше с топката.

Мачът се игра без ветеранът Богдан Еленков. Той си отиде тази нощ. С едноминутно мълчание в негова памет започна футболната среща между двата отбора. Богдан Еленков от Крупник бе отявлен общественик, ревностен пазител на кукерството, човек с голямо сърце. Поклон! Съболезнования на семейството и близките.

The post Ветерани играха мач в Крупник, за да спомнят празник от миналото appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Ветерани играха мач в Крупник, за да спомнят празник от миналото

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×