Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Над 600 грации мерят сили в Първия международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова официално откри Първи международен турнир по художествена гимнастика „Златна купа Пирин“ 2018 в зала „Скаптопара“.

Сред официалните гости бяха още бившата състезателка и член на управителния съвет на БФХГ Елизабет Колева, управителят на спортни имоти Валери Миков и Биляна Писова- национална състезателка от ансамбъла за девойки по художествена гимнастика, която е родена в Благоевград.
Рекорден брой ансамбли, общо 62 взеха участие в първия турнир.

Общо 22 са клубовете от България и чужбина, които в рамките на турнира ще покажат талант и съвършенство. Те ще мерят сили в рамките на 2 дни , като ще подарят на зрителите много грация, хармония, красота и талант. За турнира пристигнаха и гости от Гърция и Македония.

Връчването на наградите се осъществява непосредствено след финала на изпълненията на всяка от групите гимнастички. Програмата продължава и утре 5 май /събота/.Първи международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ, като домакин на спортната инициатива е клуб по художествена гимнастика „Пирин“. Турнирът е оценен, като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.

Грациите от КХГ „Пирин“ са носители на множество награди от състезания от различен ранг.

The post Над 600 грации мерят сили в Първия международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Над 600 грации мерят сили в Първия международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×