Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Наградиха най-добрите в състезание за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации в Симитли

Общинско ученическо състезание ”Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе традиционно и тази година в община Симитли. Домакин на надпреварата беше СУ „Св. Св.Кирил и Методий ” село Крупник. Състезанието се проведе на два етапа – теоретична с решаване на тест с тридесет въпроса и практическа – в пет центъра, където учениците показаха завидни знания и умения за защита при бедствия, защита при промишлени аварии, индивидуални средства за защита и тел 112, първа помощ и пожарна безопасност.

При оспорвана надпревара на първо място с убедителна игра и сериозно отношение към състезанието се класира отборът на СУ „Св. Св.Кирил и Методий” гр.Симитли с 352 точки. След тях на второ място са отборът от училище СУ “Св. Св. Кирил и Методий” село Крупник с 348,5 точки. Трети бяха състезателите от ОУ ”Св. Паисий Хилендарски” село Долно Осеново с 299 точки.

Първенците ще представят община Симитли на областното състезание, което ще се проведе в Благоевград. Децата показаха много теоретични и практически познания, за това как да се действа при бедствия и аварии. И трите отбора получиха награда от директора на училището в Крупник Венцислав Кълбов – за първенците от училището домакин бяха топки, шах и монополи за победителите.

Навръх международния празник на пожарникарите, състезанията бяха съвместно с началника на РСПБЗН – Благоевград – гл. инсп. инж. Боян Кондуров и пожарникари от пожарната в Благоевград. За всички участници имаше грамоти от кмета на Община Симитли Апостол Апостолов за положения труд и ентусиазъм.

The post Наградиха най-добрите в състезание за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации в Симитли appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Наградиха най-добрите в състезание за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации в Симитли

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×