Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП “Клепало”

снимка: БГНЕС

В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП “Клепало” между България и Република Македония. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на днешния парламентарен контрол.

Транспортната връзка до пункта е около 30 километра, като пътят не е ремонтиран основно от 30 години, стана ясно от думите на министъра. Възложено е изработването на технологичен проект за превантивен ремонт на първите 16 километра от пътя и по прогнозна оценка ремонтът ще струва около 10 млн. лева.  

Ремонтните дейности на участъка ще започнат тази година и се очаква да приключат в рамките на 2018 г. За оставащата част от трасето се предвижда частична реконструкция и ново строителство, защото има участък без трасе с асфалтова настилка, каза министърът и уточни, че е нужен нов технически проект, като Агенция „Пътна инфраструктура“ ще го включи в програмата за проектиране за 2019 г. След изготвянето на проекта ще стане ясно каква ще е стойността на строителството на тази отсечка.  

The post В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП “Клепало” appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП “Клепало”

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×