Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

52 точки ще разгледат общинските съветници в Благоевград на редовно заседание в петък

52 точки ще разгледат общинските съветници на предстоящото редовно заседание този петък. Сесията ще започне с Отчет и прекратяване правомощията на Комисия по номинация за избор на обществен посредник. Припомняме, че на предходното заседание на местния парламент в края на март, доцент Валентин Василев бе избран за омбудсман на територията на община Благоевград.

Общинските съвеници ще дадат своя вот за упълномощаване на кметът на общината – д-р Атанас Камбитов, да гласува позицията на общината по предвидения дневен ред в предстоящото извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, насрочено за 10 май 2018 година.

Местните парламентаристи ще разгледат и няколко предложения относно кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег- ИПП България- бивша Югославска Република Македония 2014-2020

Основната част от заседанието ще е разглеждането и приемането на годишните финансови отчети и баланс за 2017 година на общинските търговски дружества, както и доклади за осъществените читалищни дейности и финансови отчети за изразходваните от бюджета средства през 2017 година на народните читалища на територията на община Благоевград.

Общинските съветници ще гласуват приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Община Благоевград за 2018 година, наименуване на улици в с. Изгрев и приемане на годишен план за развитие на социалните услуги в Община Благоевград за 2019 година.

Съветниците ще се произнесат и относно издаване на разрешително за водовземане от находище за минерална вода „Благоевград”- изключителна държавна собственост, чрез съществуващи съоръжения на Община Благоевград, за басейна на спортен комплекс „Пирин“.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 23.04.2018г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград в състав: Радослав Тасков, Злата Ризова, Румен Калайджиев и Илиан Георгиев.

Редовното заседание на Общински съвет – Благоевград ще се проведе на 27 април 2018 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри септември”

The post 52 точки ще разгледат общинските съветници в Благоевград на редовно заседание в петък appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

52 точки ще разгледат общинските съветници в Благоевград на редовно заседание в петък

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×