Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Очаква ни топла и слънчева седмица с краткотрайни превалявания

През новата седмица времето ще остане топло и предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развива купеста облачност, по-значителна във вторник и през нощта срещу сряда, както и към края на седмицата, когато ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми.

Във вторник преваляванията ще са на отделни места, докато към петък-събота въздушната маса над страната ще е по-нестабилна и валежите ще са по-интензивни и на повече места, главно в Западна и Централна България. Вятърът ще е от запад-северозапад, предимно слаб.

Минималните температури най-често ще са между 9° и 14°, а дневните през повечето дни – между 25° и 30°, в края на периода слабо ще се понижат.

В периода от 30 април до 7 май вероятността за температури, по-високи от климатичните норми е голяма, времето ще се задържи топло, а в по-голямата част от Източна България, и предимно сухо. По-голяма вероятност за краткотрайни валежи има в западната половина от страната, като те ще са с петнист характер и по-съществени като количество – в планинските райони. Условия за по-масови валежи има около 3-ти и 6-ти май, когато и температурите се очаква слабо да се понижат./НИМХ/

The post Очаква ни топла и слънчева седмица с краткотрайни превалявания appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Очаква ни топла и слънчева седмица с краткотрайни превалявания

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×