Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Задържаха четирима за крупна имотна измама за 200 000 евро

Две жени и двама мъже, съпричастни към престъплението, са задържани на 2 април в столичен офис, непосредствено преди да осъществят продажба на имот. В резултат на действията, предприети от служители на отдел „Икономическа полиция“ при СДВР и наблюдаващ прокурор от СРП,  са предотвратени продажби на недвижими имоти на стойност около 200 000 евро. Предотвратено е и придобиване на парични средства от сметка на починал човек в размер на 100 000 лева.

В хода на разследването е установено, че четиримата са подготвили констативен нотариален акт, издаден въз основа на неистинско завещание и уговорили сделка за продажба на имота. При последвалите процесуално- следствени действия – част от тях извършени лично от наблюдаващия прокурор,  у  задържаните са намерени 6 завещания и голяма сума – капаро за един от имотите. При претърсване и изземване на домашните адреси на двама от задържаните са намерени множество документи, съотносими към престъпната дейност  и парична сума.
Четиримата са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Трима от тях след разпит са освободени, а 61- годишният А.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура. Повдигнати са му обвинения.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

The post Задържаха четирима за крупна имотна измама за 200 000 евро appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Задържаха четирима за крупна имотна измама за 200 000 евро

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×