Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

МВР предупреждава за нови схеми за телефонни измами

СДВР предупреждава за нови и активирани познати схеми за телефонни измами. Обаждането се осъществява на общодостъпни телефонни номера, независимо от оператора на услугата. Най-често това са телефонни номера на физически или юридически лица, които евентуално предоставят преводачески или адвокатски услуги.

При обаждането,  телефонният измамник се представя за високопоставен служител или негов познат, който търси съдействие  –  най-често за превод или адвокатски услуги при разпит на задържан в полицията чужд гражданин.

При изразена готовност за съдействие следва повторно обаждане с обяснение, че е необходимо спешно придвижване на съответната документация, поради което жертвата трябва да направи плащане през офиси на фирми за валутни разплащания  и парични преводи. Най- често исканите суми са в евро, с обещанието да  бъдат възстановени след приключване на поетия ангажимент. Потърпевшият разбира, че е измамен едва когато пристигне на посочения адрес и се окаже, че нужда от неговите услуги няма.

Бъдете бдителни и при съмнение проверявайте получената информация,  включително и в  институциите, от чието име ви се обаждат за съдействие.

The post МВР предупреждава за нови схеми за телефонни измами appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

МВР предупреждава за нови схеми за телефонни измами

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×