Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

ЧЕЗ обезопаси рисково за птиците трасе в района на Кресненското дефиле

ЧЕЗ Разпределение България обезопаси рисково за птиците трасе в района на Кресненското дефиле. С цел минимизиране на риска за живота на белоглавите лешояди, бяха поставени специални съоръжения – метални гребени, бодливки и изолатори, които недопускат птиците да кацат по стълбовете и ги предпазват от контакт с проводниците. Дейностите бяха извършени в сътрудничество с Фонда за дивата флора и фауна (ФДФФ) и приключиха в средата на март.

Кресненското дефиле е изключително важен район за живота на белоглавите лешояди, тъй като от 2010 г. насам по проект на ФДФФ и Зелени Балакни в района са освободени около 50 лешояда с цел създаване на местна колония. Местните птици вече привличат и други от Сърбия, Македония, Хърватска и Гърция.

Електропроводите в района от една страна се явяват подходяща спирка за почивка на птиците, обитаващи района, а от друга – попадат в миграционния път на птиците от съседните страни.

The post ЧЕЗ обезопаси рисково за птиците трасе в района на Кресненското дефиле appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

ЧЕЗ обезопаси рисково за птиците трасе в района на Кресненското дефиле

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×