Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на празника на виното в Делчево

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще бъде гост на традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 10 и 11 февруари 2018 г. /събота и неделя/.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия, ще бъде на 10 февруари /събота/ в село Делчево, когато ще се проведе дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии. Тя ще бъде от 14.00 часа в Делчовския хан.

Най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.  

На 11 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В него, заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов ще се включи и вицепрезидентът Илияна Йотова. В 11.00 часа, на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев, фолклорни състави от селата Баничан, Брезница и Абланица, както и оркестър „Неврокоп“ с ръководител Петър Воденов.

Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.  

The post Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на празника на виното в Делчево appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на празника на виното в Делчево

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×