Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Протестна щафета в защита на Национален парк Пирин преминава през Благоевград и региона

Бегачи от различни български градове вече пети ден тичат по маршрут от Свиленград до София на щафетен принцип, като форма на протест срещу министерското решение за ново разширение на ски зоната в Банско, което предвижда разрешаване на застрояването в 48% от територията на Национален парк Пирин. Инициативата Run for Pirin достигна до Разлог вчера, а днес (7 февруари) продължава през Благоевград към Дупница. Стартът днес е в 7.00 часа сутринта пред общината в гр. Разлог, а около 14.00 часа ще има предаване на щафетата на площад „България“ в Благоевград.

Бягането ще премине през общо 10 български града, в които граждани протестират срещу промените в плана за управление на Парка, като във всяко от населените места бегачите събират послания към управляващите във връзка с решението им за застрояване на планината.

Инициативата е в подкрепа на националния протест “Спаси Пирин. Спаси България”. Всички граждани, които искат да подкрепят бегачите и да предадат своите послания към управляващите във връзка с разрешението за нови застроявания на планината могат да се срещнат с участниците в щафетата днес на следните места:

Предстои участниците в маратона да преминат и последният етап до София на 8 февруари, където ще се включат в провеждащият се вече 8 поредна седмица протест в защита на Национален парк Пирин.

The post Протестна щафета в защита на Национален парк Пирин преминава през Благоевград и региона appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Протестна щафета в защита на Национален парк Пирин преминава през Благоевград и региона

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×