Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Шофьор отива на съд за катастрофа с починал

Шофьор на лек автомобил, предизвикал пътно-транспортно произшествие, в което при челен сблъсък загинал водач на друга кола и пострадала пътничка, е изправен на подсъдимата скамейка по обвинение на Окръжна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление.

Около 6 часа сутринта на 16.02.2015 г., на първокласен път Е 79, в местността „Каваците“, обвиняемият К.Д. управлявал лек автомобил м. „Опел“, като се движел в посока от гр. Сандански за гр. Благоевград.

Той нарушил установените правила в Закона за движение по пътищата и предприел изпреварване на товарен камион с полуремарке, навлизайки в лентата за насрещно движение, без да се убеди, че има свободен път на разстояние, достатъчно за такава маневра. С действията си Д. създал опасност за други превозни средства и не успял да изпревари своевременно товарния автомобил.

В резултат на предприетото от обвиняемия неправилно изпреварване, последвал челен удар между управлявания от него автомобил и наближаващата с висока скорост насрещно движещата се лека кола м. „Мерцедес“. Това причинило смъртта на другия шофьор и счупване на бедрена кост на пътуващата с него израелска гражданска, довело до трайно затруднение на движението на крайника.

The post Шофьор отива на съд за катастрофа с починал appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Шофьор отива на съд за катастрофа с починал

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×