Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

​Проф. Кантарджиев: Достигнахме пика на грипа

За четвъртата седмица на тази година имаме стациониране на броя на болните, затова вече може да кажем, че сме достигнали пика на грипа, който предвидихме преди месеци, че ще е в края на месец януари. Това заяви по БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Около 121 хиляди са били болните през последната седмица, коментира проф. Тодор Кантарджиев. Дали ще е рязък спадът на заболеваемостта, ще стане ясно следващата седмица, обясни още той.

“Първата седмица бяха 40 хиляди, втората седмица около 100 хиляди, 139 хиляди третата седмица и сега към 120 хиляди – известно стациониране и спадане, което другата седмица ще може да кажем дали ще доведе до спад и вече отмиране на емидемията”, обясни още той.

В Националната референтна лаборатория на Центъра по заразни и паразитни болести за месец януари са били изследвани 772 материала, от които 273 са положителните проби. От тях около 240 са от групата Б – “Ямагата”.

Проф. Кантарджиев изрази надежда, че случаите на грип ще намаляват, но риск от втора вълна винаги има.

The post ​Проф. Кантарджиев: Достигнахме пика на грипа appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

​Проф. Кантарджиев: Достигнахме пика на грипа

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×