Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Сребърен медал за кукерската група от Брежани от „Сурва“ в Перник

Кукерската група от село Брежани спечелиха сребърен медал от 27-тото издание на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” в Перник. Брежанските кукери грабнаха сребърния медал в категория “За поддържане на местната традиция”.

Кукерската група от с. Брежани, общ. Симитли с ръководител Благой Стефанов, който е кмет на селото, се състои от 150 участници.

Групата е създадена през 1934г. В своята история е участвала на много международни фестивали на кукерски и маскарадни игри, от които има множество награди и грамоти. Разнообразието от маски правят групата атрактивна и интересна. Същите са изработени от кози кожи, дървесен мъх и сълзика, характерни за региона.

Тази година на фестивала в Перник, групата впечатли с уникалните си порсонажи и кукери, които бяха атракция и на 15-тия фестивал „Симитлия- Древната земя на кукерите“, който се състоя преди две седмици.

The post Сребърен медал за кукерската група от Брежани от „Сурва“ в Перник appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Сребърен медал за кукерската група от Брежани от „Сурва“ в Перник

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×