Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Успешно начало за кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград

Изключително успешно, с общо 7 осиновени кученца, започна кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград. Инициативата премина при изключителнен интерес от страна на жители и гости на града. Пространството между Младежки дом и Регионален исторически музей се изпълни с любов от и към бездомните четириноги, които търсят своите добри стопани.

Кампанията е под егидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и съдействието на НПО организации. Само за един час две кученца намериха своите стопани. Тара, която новият й собственик кръсти Линда, вече ще живее в Дупница, а пък Ивана не се отдели от новия си приятел, за кого все още мисли подходящо име. „Пет от кученцата бяха осиновени преди самото изложение, като две от тях подготвяме за чужбина“, обясни Милена Миленкова, управител на НПО за пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“.

Периодично четириногите ще бъдат събирани в изложение, по време на което всеки желаещ ще може да разгледа и да избере своя бъдещ домашен любимец. Кучетата ще бъдат подготвяни предварително за изложенията, като животните ще бъдат изкъпани и обезпаразитени.

Идеята е в последствие да бъдат изведени и кучетата от Приюта в с. Мощанец. Голяма част от бездомните животни са били домашни любимци, после изгубени, някои изхвърлени на улицата или изоставени в приюта.

The post Успешно начало за кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Успешно начало за кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×