Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Министър Кралев награди победителите от първия старт на Световната купа по сноуборд в Банско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи букетите на победителите непосредствено след финала на паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. №1 при дамите е Естер Ледецка (Чех), а при мъжете победител стана Джей Джей Андерсън (Кан). Официалното награждаване на призьорите ще е тази вечер по време на откриването на Световната купа на площада в планинския курорт.

Кралев връчи българския трибагреник и подарък на Радослав Янков, който днес празнува рожден ден с пожелание да има повод да го развее в Пьонгчанг. За съжаление Радо не успя да си подари победа и отпадна в квалификациите. Нашето момче остана 18-и в пресявките с време 1:17.13 мин., като само 1 десета от секундата го лиши от място в топ 16 и класиране за осминафиналите. Другите трима българи отпаднаха още след първия манш в квалификациите, като Димитър Ганичев е 49-и, Станислав Вангелов – 51-ви, а Михаил Кръшняк – 52-ри. При жените Теодора Пенчева финишира на 33-о място и не успя да се класира за втория кръг на пресявките.

„Изключително доволен съм от нивото на организацията на Световната купа. За пореден път Банско и Българската федерация по ски показаха, че са отличен домакин. Коментарите на състезателите и треньорите също са, че сме перфектни. Министерството на младежта и спорта и българската държава подпомогнаха организацията с 900 000 лв. и сме много доволни от това, което виждаме до тук. Винаги е голям празник за българския спорт и любителите на зимните спортове, когато има такива домакинства“, заяви Кралев.

Утре на Банско са стартовете при мъжете и жените в спийдбордеркроса с участието на Александра Жекова, а в неделя отново има паралелен гигантски слалом.

снимки: ММС

 

The post Министър Кралев награди победителите от първия старт на Световната купа по сноуборд в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Министър Кралев награди победителите от първия старт на Световната купа по сноуборд в Банско

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×