Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Отново протест на жълтите павета срещу строеж на втори лифт в Пирин

архив

За пореден път граждани излязоха в столицата на протест срещу строеж на втори лифт в Пирин, предаде БГНЕС. Протестът в София беше на кръстовището на бул. Витоша и бул. Патриарх Евтимий. Освен него се очакват протести в още 9 града.

Протестът е срещу незаконното, според протестиращите, решение за строителство в Национален парк Пирин. Исканията на протеста са за отмяна на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г., с което бяха приети промени, разрешаващи строителство внационалния парк, и за оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

„Като всеки загрижен гражданин на България за природата и законността в държавата съм тук, за да се включа в този протест. Тук съм, защото съм срещу монопола, който в момента е много силно изявен в община Банско и една фирма се подкрепя от държавата”, заяви Данита Заричинова.

„Тук съм, за да подкрепя развитието на туризма в България, но туризъм, който не е в ущърб на природата, не е свързан със строежи в защитени територии, а се развива устойчиво и в синхрон с околната среда и дава пари на местните хора, и развива малкия и среден бизнес, а не олигарси, офшорки и т.н.”, каза още тя.

The post Отново протест на жълтите павета срещу строеж на втори лифт в Пирин appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Отново протест на жълтите павета срещу строеж на втори лифт в Пирин

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×