Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Над 2000 души блокираха Е-79 в подкрепа на втората кабинка в Банско

Над 2000 души, всички кметове от Югозапада, депутати в подкрепа на изграждането на втори лифт в Банско. Най-масовият протест, който е провеждан до този момент в подкрепа на втората кабина в Банско. Протестиращите затвориха главен път Е-79 край Симитли.

Заради блокадата се образуваха колони от автомобили и в двете посоки на главен път Е-79. Протестиращите смятат, че вторият кабинков лифт и промените в управлението на парк “Пирин” ще донесат повече икономически възможности. Наред с това недоволните изтъкват, че еколозите защитават чужди интереси, а не националните. Кметът на Симитли Апостолов заяви пред всички, че това е кауза за оставането на децата в България и област Благоевград.

Десетки патрули охраняваха протестиращите заради тъмния час от денонощието и за да се предотвратят инциденти на главния път. Протестът доведе до задръстване в двете посоки на Е-79 в района на Симитли.

Събраха се хиляди, подкрепени са от кмета на Симитли – Апостол Апостолов, кмета на Банско – Георги Икономов, кмета на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, кмета на Струмяни – Емил Илиев, кмета на Петрич – Димитър Бръчков, кмета на Сандански – Кирил Котев, кмета на Гърмен Минка Капитанова. На място присъстваха и народните представители Александър Мацурев, Георги Динев, Стефан Апостолов и Атанас Стоянов.

На 11 януари ще бъде проведен хепънинг в София. Движението в момента е възстановено.

The post Над 2000 души блокираха Е-79 в подкрепа на втората кабинка в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Над 2000 души блокираха Е-79 в подкрепа на втората кабинка в Банско

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×