Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Земетресение от 5,2 по Рихтер разтърси Черна гора и Косово

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на Черна гора, предаде БГНЕС. Земният трус е усетен в 11,45 ч. местно време с епицентър на 24 км западно то град Печ в Косово и на 64 км източно от Подгорица в Черна гора, с дълбочина 10 км. Засега няма данни за пострадали и материални щети. Граждани от Подгорица съобщиха, че силно са усетили земетресението и са изтичали от домовете си. Трусът е усетен и в Нови пазар, Сърбия – на 70 км североизточно от епицентъра.

В Прищина, Косово – на 99 км югозападно от епицентъра, земетресението е усетено също доста силно за около 15 секунди. Дори е усетено на пътя в движещ се автомобил в Черна гора, както и в Охрид и Тирана.

Земният трус е усетен и в град Гостивар, Струга, Македония, както и в столицата Скопие, което се намира на 144 км югоизточно от епицентъра. Междувременно Европейският сеизмологичен център промени магнитуда на земетресението на 5 по скалата на Рихтер.

The post Земетресение от 5,2 по Рихтер разтърси Черна гора и Косово appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Земетресение от 5,2 по Рихтер разтърси Черна гора и Косово

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×