Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Родители готвят протест в Благоевград

Протестът ще се състой на 05.01.2018г. от 10 ч. пред  сградата на община Благоевград

Уважаеми господин Кмет, на последната сесия на Общ.съвет-Благоевград бе взето решението във връзка с ваше предложение за промяна в Наредбата.и касаещо таксите,които родителите заплащат в детските градини и ясли. От медиите и с огромно учудване разбрахме,че през 2018г. ако не разполагаме с медицински документ, който да оправдае отсъствието на детето ще трябва да заплатим такса, включително и за дни,в които детето е отсъствало.

Считаме,че това решение е крайно несправедливо за всяко семейство,което има деца,посещаващи детска градина и детска ясла.Ние считаме,че по този начин се налага „наказателна„ мярка за всяка майка или баща, които нямат мед.документ за отсъствието на детето си. Много обаче са случаите,в които няма как да бъде издаден медицински документ за отсъствието на детето, но това в никакъв случай не означава,че майката( бащата,) имат безотговорно отношение към посвещаването на детска градина и ясла.Ето няколко примера:

1.Спира се здраво дете от посещение в детската градина и ясла при грипна епидемия с цел избягване на евентуално разболяване( като превантивна мярка)
2. Спиране на здраво дете от посещение в детската градина и ясла,когато в семейството има новородено бебе.(от съображения за здравето на бебето)
3. Спиране на здраво дете от посещение в детската градина и ясла поради финансови затруднения в семейството.
4. Спиране на здраво дете от посещение в детската градина и ясла поради влошен имунитет поради често боледуване. Наред с изброените случаи в практиката ще възникнат и други,в които родителите ще плащат такса за услуга,която децата им не са ползвали.

Считаме,че това е крайно несправедливо,немотивирано и незаконосъобразно.По този начин се отнема правото на родителите свободно да преценява кое е най-доброто решение за тяхното дете в даден момент:Дали да бъде отглеждно в къщи или да посещава детско заведение. Предвид гореизложеното изразяваме своят протест срещу описаното решение и Ви призоваваме същото да бъде внесено в Oбщински съвет-Благоевград за ново разглеждане.

The post Родители готвят протест в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Родители готвят протест в Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×