Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

365 са новите жители на община Дупница

365 (в тях 95 родени в чужбина) са новите жители на община Дупница през 2017 година. Толкова са записаните бебета с постоянен адрес, като от тях, 292 са за града и 73 за селата. За първи път от 10-ина години насам, преобладават мъжките рожби – 192 са момчетата и 163 са момичетата.
Общият брой на ражданията в двете отделения на дупнишките болници пък е 455, но сред тях има и от други общини.

Истински бум на бебета във Великобритания се забелязва тази година. 28 дупничанчета от всички 95 в чужбина са проплакали на Острова, а останалите са от Италия, САЩ, Германия, Белгия, Канада, Чехия и т.н.

Най-предпочитаното име при момчетата е Александър, докато при момичетата няма как да бъде отличено такова. Сред по-интересните имена са това на Исус, Мелиса, Тинита, Капитея, Илеа…
Като цяло се наблюдава спад на разводите. 76 двойки са прекратили официалното си съжителство. 117 брака са сключени в Дупница, както и други 24 в чужбина.

Запазва се тенденцията за висока смъртност. 656 са починалите жители на община Дупница за 2017 година – 475 за града и 181 за селата. Най-висока смъртност в малките населени места е регистрирана в крайници – 24, Яхиново – 18, Самораново-15, а най-ниска в Пиперево-един починал.

The post 365 са новите жители на община Дупница appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

365 са новите жители на община Дупница

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×