Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Стотици кукери оповестиха идването на новата година в Симитли

Жива е, традицията я има и никога няма да спре да бъде жива в Симитли. Искате да видите най-красивите кукери в България, елате в Симитли. Днес 9 кукерски групи в Симитли гонят злите сили , стотици пазители на кукерската традиция сътвориха празнична феерия на площада по обяд навръх 1-ви януари. Това са те,стотиците мераклии, пазещи изконните традиции и обичаи.

На първи януари да сложат кози кожи, които шият цяла година, млади булки, страшни чудовища, мечкари с мечоци, сурвакари, бабугери, лекари, бръснари, певци , музиканти, много старци и баби да се пременят всички…това е традицията.

Препълнен площад със зрители посрещна кукерите, които оповестиха в града и селата, че новата година е дошла.

Уникални кукерски костюми показаха от всички махали в града, старци, малки деца, дори и жени обикаляха и орисваха всеки за здраве и берекет. Какво по-хубаво от това никога да не забравяме корените си.

Кукерите се множат, всяка година все повече млади решават, че трябва да се върнат към древните традиции, а в Симитли това е един от най- важните завети от дедите. Честита Нова година. Нека е мирна и благодатна!

The post Стотици кукери оповестиха идването на новата година в Симитли appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Стотици кукери оповестиха идването на новата година в Симитли

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×