Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Кукери със страшни маски, хлопки и звънци гонят дяволите в Симитли

Десетки кукери сложиха големи звънци и маски в навечерието на Коледа. Кукерите от 1 –ви квартал, 2 група обикаляха Симитли, за да изгонят злите сили в навечерието на най- чакания християнски празник. Дядовци, бащи и техните деца и внуци сложиха големите хлопки и звънци, за да покажат, че Сурва наближава, че традициите в Симитли, винаги ще продължават да съществуват и че сурвакарството е начин на живот. Още в самото начало на вечерта кметът на община Симитли Апостол Апостолов дойде при кукерите, за да бъде част от традицията за изгонване на злите сили.

Цяла вечер, придружени от музика, кукерите обикаляха и гониха злите сили, а голяма трапеза ги очакваше на улица „Родопи” , откъдето са повечето кукери от групата.

Студеното време не попречи на никой да излезе с кукерите, защото когато си закърмен с кукерство нищо не те спира. Подготовката за 1 януари е най- важното нещо за кукерската група, а сега е времето, когато всички кукери мислят как да се представят по-добре.

The post Кукери със страшни маски, хлопки и звънци гонят дяволите в Симитли appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Кукери със страшни маски, хлопки и звънци гонят дяволите в Симитли

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×